Historiek

2019

Het nieuwe jaar werd goed ingezet met een nieuwe verpakking, een familieverpakking.
En binnenkort kunnen we onze confituren en siropen maken in een gloednieuwe keuken !

2018

Bij milieuvriendelijke teelt horen bijenkorven. Bij bijenkorven hoort bloesem en bij bloesem hoort bloesemhoning. Wij zijn heel blij om dit jaar PIPO bloesemhoning aan ons assortiment te kunnen voegen. Probeer ook ons handig knijpflesje met accaciahoning !

2017

In 2017 lanceren we de PIPO MINI POUCH 200ml, in 2 varianten
APPEL NATUUR en APPEL met KERS. Vanaf de eerste moment een schot in de roos!
Grote voordelen zijn dat de verpakking ideaal is voor kinderen,
bovendien lekt het zakje niet na opening!

2016

Ten gevolge van de sterke groei koopt PiPO een 2de loods. De nieuwe vestiging ligt op 800m van de andere en heeft een oppervlakte van 2000m². De productie van sappen maar ook siropen en confituren gebeurt nu allemaal onder één dak.

2014

In april 2014 wordt de PIPO Pouch afgevuld in 4 verschillende smaken. Deze nieuwe 1,5L verpakking is uniek in de Benelux. De kraakverse bereiding, de heerlijke smaak, de originele, vernieuwende en handige verpakking maakt van de PIPO Pouch eveneens een niche product.

2012

De idee om de volledige productie in eigen handen te nemen wordt een feit. Brecht Porreye, tweede zoon van Piet en Veerle beslist om mee te stappen in het bedrijf en de productie op zich te nemen. Truilingen BVBA wordt opgericht.
De PIPO bag-in-box 3L wordt geproduceerd in 7 verschillende smaken

2011

Er wordt sterk ingezet op toerisme. Te midden van de fruitbomen wordt er een sterrentent geplaatst waar duizenden toeristen via georganiseerde bedrijfsbezoeken zien en horen hoe mooi fruitteelt is. Zij maken kennis met het familiebedrijf en proeven van de heerlijke streekproducten.

2009

Eigen productie van suikerarme confituren en siropen. Door de keuze van de fruitsoorten, de gegarandeerde versheid, de originele verpakkingen en mooie afwerking worden het stuk voor stuk nicheproducten die enkel aan huis verkocht worden.

2007

Er werd een samenwerking aangegaan met een loonperser die de PIPO flesjes produceerde. Het eerste flesje rolt van de band. Jong en oud raken al vlug overtuigd van de kwaliteit van deze gezonde sappen en PIPO wordt snel een hip en een succesvol merkproduct.

2006

Veerle Van Hoof, echtgenote van Piet stapt uit haar vertrouwde job om samen de schouders te zetten onder een nieuw project.
Veerle bedenkt PIPO Appelsap! PIPO genaamd naar Piet Porreye.

2003

Dries Porreye, de oudste zoon van Piet en Veerle stapt in het fruitbedrijf. Dries en Piet specialiseren zich in de geïntegreerde teelt van appelen en peren.
De eenmanszaak van Piet wordt omgevormd tot een moderne vennootschap; BVBA DEMETER. Het bedrijf heeft inmiddels een eigen oppervlakte van 25ha, met koelcomplex voor de ULO bewaring van 500ton fruit.

1978

Piet installeert zich als fruitteler. Naast appelen en peren teelt hij ook frambozen. Van zijn vader Walter Porreye, onderzoeker aan het opzoekingsstation van Gorsem, leert hij de lange snoeimethode of de “Porreye snoei” die nog steeds met uitstekend resultaat wordt toegepast.